Acumed

Medicina naturistă

Medicina naturistă este un ansamblu de practici medicale, care folosesc remedii provenite direct din natură. Printre ele se numără:

fitoterapia (terapia cu extracte din plante);

 

gemoterapia (terapia cu muguri de plante);

 

apiterapia (terapia cu produse apicole: miere, polen, ceară, lăptișor de matcă, propolis, venin de albine);

 

hirudoterapia (terapia cu lipitori medicinale);

 

dietoterapia (detoxifierea, dieta cu suplimente nutritive, alimentația macrobiotica, alimentația vegetariană, posturile ș.a.);

 

homeopatia (tratament medical, care utilizează substanțe naturale cu scopul de a mări capacitatea de autoaparare a organismului impotriva bolii și de a stimula sistemul imunitar al pacientului) ș.a

 

Plantele au un efect pozitiv asupra funcționării organismului, determinând o stare de bine, cunoscută in mod obișnuit sub denumirea de efect tonic.

Medicina naturistă poate ajuta in majoritatea problemelor, fiind folosită de persoane de orice vârstă.

In sfera sa largă include tratarea infecțiilor, alergiilor, astmului, hipertensiunii arteriale, artritei, migrenelor, insomniilor, eczemelor si patologiilor ginecologice.

Devine din ce in ce mai apreciată, datorită rolului pe care îl are in tratarea stresului, depresiei, extenuării cronice si imunității slăbite. Ajută la detoxifierea corpului și formarea unui nou stil de viată, echilibrând starea functională și psihologică a oraganismului.